Третокласници ще проведат Час на класа в Апелативен съд – Пловдив

В Зала 1 на Апелативен съд – Пловдив този четвъртък за 12-и пореден път ще се проведе Час на класа „Съдът отблизо”, в който гости на магистратите ще бъдат учениците от трети „А” клас на основно училище „Д-р Петър Берон”.

Третокласниците ще се запознаят с работата на съдиите по различните видове дела. Служители от областно звено „Съдебна охрана” ще демонстрират техники при конвоиране на задържани лица и помощните средства, които използват. Децата ще могат да разгледат и полицейските автомобили, с които се транспортират обвиняемите. Учениците ще могат да участват в разпознаване на лице, заподозряно в извършване на грабеж на мобилен телефон. Чрез ролева игра те ще могат да застанат на местата на съдиите, прокурора и защитата, участвайки в „съдебен процес”. На финала учениците ще имат възможност да преценят дали обвиняем в извършване на грабеж на мобилен телефон е виновен или не.

Инициативата „Час на класа” в Пловдив започна преди две години. През това време над 400 пловдивски ученици са посетили Съдебната палата, запознавайки се с дейността на магистратите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони