Тройната мисия на „Байерн“

(L-R) Bayern Munich's Spanish midfielder Xabi Alonso, Bayern Munich's Polish striker Robert Lewandowski , Bayern Munich's Chilian midfielder Arturo Vidal, Real Madrid's defender Dani Carvajal, Bayern Munich's French midfielder Franck Ribery and Real Madrid's defender Sergio Ramos discuss with Hungarian referee Viktor Kassai (C) during the UEFA Champions League quarterfinal second leg football match Real Madrid vs FC Bayern Munich at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, on April 18, 2017. / AFP PHOTO / Christof STACHE

Тройна мисия получи „Байерн“ за 1/2-финала в Шампионската лига. Това отреди тегленият в петък жребий в турнира на богатите. Баварците имат за съперник за шеста поредна година в елиминациите отбор от Испания - настоящия шампион „Реал“ (Мадрид).

Отлично смазаната от Юп Хайнкес немска машина има три задачи по пътя към финала - да се справи с Кристиано Роналдо, реализирал гол в единадесет поредни двубоя от евротурнирите през настоящата кампания, да спре серията от пет поредни загуби от „белия балет“ и... да се опази от съдийския фактор. И не, не става въпрос само за прословутата дузпа в 93-ата минута за „кралете“ срещу „Ювентус“ от сряда, а за цялостното творчество на мъжете в „черно“ от последните сезони в срещите на испанския колос. Защото на „Алианц Арена“ не са забравили грабежа на века, както какъвто бе определен мачът от 1/4-финалите преди година срещу същия съперник. Тогава реферът Виктор Касай зачете две попадения от засада на Роналдо, изгони пресилено Артуро Видал и спря голова атака на Роберт Левандовски, озовал се очи в очи със стража Кейлор Навас.

А първото решение в ущърб на „Байерн“ вече е факт. От УЕФА нямат намерение да наказват капитана на „Реал“, бранителя Серхио Рамос. Националът на Испания наруши правилата, като слезе на терена на „Сантяго Бернабеу“ в края на мача с „Ювентус“ (1:3), въпреки че изтърпяваше наказание и трябваше да бъде на трибуните. Според медиите в Испания обаче Рамос ще бъде на линия за първия двубой от 1/2-финалите.

И докато европейската централа теглеше жребия, „Байерн“ обяви името на новия треньор - Нико Ковач. Настоящият наставник на „Айнтрахт“ и бивш футболист на тима ще наследи Хайнкес след края на сезона.

А жребият в Шампионската лига бе опорочен от два от участниците в 1/2-финалната фаза. Ден преди УЕФА да определи съперниците, които ще спорят за място на финала, от „Рома“ пуснаха билети за мачовете с „Ливърпул“. Новината бе активна няколко минута на сайта на клуба преди да бъде обявена за грешка от „вълците“. Но грешката се оказа вярна. На свой ред пък Флорентино Перес, президентът на „Реал“, каза още във вторник, че следващият съперник на тима му ще бъде Байерн“.

„Винаги така става“, обясни босът на „кралския“ клуб“, следвайки логиката. Първият мач е на 25 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят