“Ужас” си проправя път към екрана

Сър Ридли Скот е изпълнителен продуцент

Романът на Дан Симънс “Ужас” е художествена интерпретация за съдбата на една от най-известните и печални морски експедиции в историята - полярната мисия на сър Джон Франклин, която през 1845-1847 г. изчезва безследно, търсейки легендарния Северозападен проход, съединяващ Атлантическия и Тихия океан, припомня operationkino.net

26-the-terror1

Сега към екрана се задава амбициозна телевизионна екранизация. Актьорският състав е воден от Джаред Харис, Кирън Хайндс и Тобаяс Мензис, режисьор е Едуард Бърджър, а изпълнителен продуцент е сър Ридли Скот.

Ето го и сюжета: неописуем ужас дебне експедицията, предвождана от сър Джон Франклин из ледените пустини на Арктика. Според историческите данни през 1845 г. той и подчинените му смелчаци се отправят из смразяващите простори на Полярния кръг в търсене на легендарния Северозападен проход - морски път, съединяващ Атлантическия и Тихия океан… Ала нито един от 128-те души не се завръща.

26-theterroer

Странното им изчезване остава загадка и до днес, но сега мистерията е разплетена от въображението на Дан Симънс - чудовищният му талант, доказан с мащабни творби като “Хиперион”, “Олимп” и “Лешояди”, изплита неустоима комбинация от исторически факти и жанрова фантазия сред безкрайните ледове на една от най-негостоприемните за човека територии на планетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино