Установиха 22 жилища без документи за собственост в ромските махали в Община Карлово

В рамките на засилените мерки за противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места във вторник в град Баня и пловдивските села Розино, Христо Даново и Слатина (Община Карлово) бе проведена специализирана полицейска операция.

13pl4013-4

Съвместните действия са осъществени от служители на РУ на МВР-Карлово, „Специализирани полицейски сили” и Зонално жандармерийско управление - Пловдив. Участвали са и представители на държавните горски стопанства в Карлово и Клисура, Община Карлово и нейните дирекции "Незаконно строителство" и "Социално подпомагане". По време на акцията са проверени 71 адреса, 103 моторни превозни средства, 8 търговски обекта и 228 лица. Установени са 22 жилища без документи за собственост, съставени са 22 акта по законите за МВР и гражданската регистрация и по един - съгласно Закона за горите и Кодекса за застраховането. За нарушения на Закона за движение по пътищата са издадени 10 акта и 25 глоби с фиш, а с полицейски протокол по Закона за МВР е предупредено едно лице.

Според действащия междуинституционален механизъм по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици, са посетени 10 адреса, като в 5 от случаите са съставени предупредителни протоколи на родители. Образувано е бързо производство за управление на автомобил с регистрационен номер, издаден за друго МПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони