Учителката, превела децата пред влака във Велинград: Някои имаха нужда да отидат до тоалетната

Имаше деца, които имаха нужда да отидат до тоалетната. Това заяви една от двете учителки, които преведоха деца пред приближаващ влак на гара във Велинград в четвъртък, цитирана от БТВ.

Клип, заснет вчера по обед край железопътния прелез, буквално взриви социалните мрежи. На видеото се вижда как учителките превеждат група деца през прелеза при спуснати бариери и при застрашително бързо наближаващ влак. Едната от преподавателките минава с част от децата, а колежката ѝ спира останалите заради влака, който вече е в непосредствена близост.

По-опитната от двете учителки, която преподава от 39 години, твърди, че е нарушила закона, защото на някои деца им се ходело до тоалетната:

"Там няма къде да ги отведем. И затова бързахме. И направих аз за себе си сметка, че влакът е доста далече. Просто сгреших, че преминахме на спусната бариера. Това никога не ми се е случвало. Имам вина, за което се извинявам. И смятам, че повече никога няма да се повтори."

Двете учителки са с над 30-годишен педагогически стаж.

"Наистина съм изненадан, защото учителите, които са били на мястото, са с дългогодишен опит. Имайки предвид това и тяхното поведение през целия този опит смятам, че е редно да се наложи първата санкция, която е според Кодекса на труда – забележка", каза Юлия Трионджиева, директор на ОУ "Неофит Рилски".

КАТ състави акт по Закона за движение по пътищата на двете преподавателки. Те, както и децата, са от основно училище "Неофит Рилски" във Велинград. Децата са от първи и втори клас, връщали се от час по отдих и спорт в парк "Клептуза". Случаят се проверява от агенцията за Защита на детето и от регионалния инспекторат по образование в Пазарджик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България