Фалшив протест срещу Гешев

Цветан Василев и Иво Прокопиев

Пионките на олигархията на отчаян щурм срещу държавността

Подкрепата, която кандидатът за главен прокурор Иван Гешев получи от своите колеги (ВСС и редови прокурори от цялата страна) докара до бяс слугите на олигархията, впрегнати в ежедневна битка с държавните обвинители. На зле отива войната, която мултимилионери клиенти на Темида провеждат срещу българската прокуратура. Просто защото обществото вече разбира, че по адрес на обвинението се води кална интифада, имаща за цел оневиняването на бандитите с бели якички. И респективно пълненето на джобовете от страна на техните марионетки.

Нека отново споменем имената на основните играчи в кукления театър. Защото българските граждани не са глупави, както мислят олигарсите. Обществото е длъжно да знае истината за инициаторите на фалшивия плач и псевдопротестите срещу прокурор Гешев.

Цветан Василев - беглецът от правосъдие все още получава милиони ежемесечно чрез вторично ограбените от него т. нар. активи на КТБ. Част от сумите той инвестира в стройна мрежа, чиято задача е дискредитирането на прокуратурата. С основание впрочем - ако той успее да си избере удобен прокурор, ще отърве кожата. За него битката срещу Гешев е залог на живот и смърт. И е готов да плаща за това на своите клакьори.

Част от структурата на Василев:

„Боец“ - става дума за няколко души от провинцията, които срещу финансови инжекции вършат всевъзможни операции, заповядани от белградския им благодетел - от внасяне на най-разнообразни сигнали (смята се, че действителният им автор се намира в обслужващите Василев адвокатски кантори) през напоителни интервюта във финансираните от ексбанкера телевизионни предавания (Кулезич) до участие в митинги и протести пред Съдебната палата. Нищо ново под слънцето. През 2013 г. фараонът ползваше Бисер Петното от Русе, а шест години по-къснo работи с Георги Георгиев от Видин.

Огнян Стефанов (ДС), Мирослав Иванов, Люба Кулезич (особено любима придворна дама) - смята се, че това са основните журналисти за специални поръчки на Василев. Към тях се добавя и Асен Иванов от БТВ, който спуска опорките от Сърбия в нюзрума на най-голямата ни телевизия.

„Бивол“ - главният редактор на рекетьорския сайт Асен Йорданов вече публично проведе няколко работни срещи с Василев в Белград. А в същото време неговият колега Атанас Чобанов е разследван за участие в кибератаката срещу НАП. Което и навежда на мисълта, че (според данните дотук) терористичната операция вероятно е замислена и платена по време на споменатите вече оперативки „Бивол-Цветан Василев“.

Агенти на ДС - Илиян Василев, Вера Ахундова (НПО „Ние гражданите“), Веселин Дремджиев (ТВ+).

Румяна Ченалова - проваленият магистрат наскоро позира в социалната мрежа, пътувайки до Белград за среща със своя благодетел. Тя не се крие, че работи за Василев. Така както не се крият „Боец“ (също охотно снимащи се с беглеца) и подсъдимата за пране на пари Соня Колтуклиева.

Олигарх номер 2 - Иво Прокопиев.

Успелият млад мъж на Костовата бандитска приватизация е подсъдим за аферата „ЕВН“. Предстои спецпрокурорите да внесат обвинителен акт и за пране на пари по казуса „Каолин“ - предприятие за стотици милиони, подарено на невръстния журналист от кабинета „Костов“.

Групата на Прокопиев за удар срещу прокуратурата:

„Демократична България“ - коалицията на практика се ръководи от Прокопиев. Припомням, че евродепутатът им Радан Кънев призна (стенограмите „Арго“), че позицията на ДСБ няма значение относно номинирането на партийни кандидати за предстоящ вот. Каквото решение вземе оглавяваната от Иво Прокопиев конспиративна сбирка - това ще е мнението на костовистите. Припомням и, че един от лидерите на коалицията - Мартин Димитров - приема задачи от Прокопиев за налагане в публичния дневен ред на поръчани от олигарха теми. След което Димитров се отчита: „Иво ми възложи...“

„Правосъдие за всеки“ - уж гражданска организация, но всъщност параполитическа структура изцяло под влияние на кръга „Капитал“. Лицата на „Правосъдие за всеки“ Велислав Величков (бивш депутат от СДС по времето на Костов) и Петромир Кънчев също получават указания от Прокопиев. Това най-ясно личи в стенограмите „Арго“:

Кънчев към Прокопиев:

„Почти всеки ден има запитване - защо не станете партия, защо не го направите...“.

Величков към Прокопиев:

„Трябва да намерим най-добрата кандидатура и да я направим работеща“.

Големите медии (национални телевизии и радиа) - чиято публицистика се ръководи от Иво Прокопиев по негови самопризнания:

„Следва уикенд, темата е тази, няма никакво съмнение ще има много участия. Дайте да определим още хора - 4-5 - да участват на много места и да кажем ние каквото искаме, а не да ни фреймват в чужда адженда.Има мейнстрим. Те трябва да знаят кого да питат и какво трябва да питат....“.

Ето това са кукловодите и изпълнителите на задкулисния сценарий за омаскаряване на безспорната кандидатура на Иван Гешев за нов главен прокурор. Гешев от своя страна им отговаря с работа и видими резултати.

А на чия страна ще е българското общество? Със законността или в подкрепа на онези, които го ограбиха в годините на разбойническия Преход и Костовата бандитска приватизация?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи