„Ферари“ примамва Алонсо в Монако

Формула 1 спря да най-луксозната спирка от годишния си календар – Монако. „Дългият уикенд“ в Княжеството започна още вчера със свободните тренировки, но всички говорят за тайната среща между Фернандо Алонсо и „Ферари“. Испанският пилот в продължение на 5 години беше лидер на „скудерията“, но така и не успя да спечели титла, а в края на 2014-а напусна в посока „Макларън“.

Според испанския вестник „Диарио Гол“ обаче двукратният световен шампион може да се завърне в италианския тим още за следващия сезон. Нандо вече четвърти сезон се мъчи с доста бавната кола на „Макларън“, която не му дава шанс да гони победи, да не говорим за титлата. Договорът му изтича в края на годината, а Алонсо започна да си търси щастието извън Формула 1 – пусна се на „Инди 500“ и крои планове за триумф в „24 часа на Льо Ман“. Испанските медии припомнят, че раздялата на пилота с „Ферари“ бе студена – Нандо не пропускаше да уязви грешките на тима, които са му коствали точки в шампионата. Това обаче изобщо не означава, че не би могъл да размисли. През 2007-а Алонсо изкара ужасна година в „Макларън“, където бе победен от новобранеца Люис Хамилтън и напусна в много лоши отношения с ръководството. Въпреки това той се завърна в Уокинг срещу много щедро възнаграждение (40 милиона евро годишно), което е единствената причина все още да е в тима.

„Ферари“ пък смятат да пенсионират Кими Райконен, последният пилот спечелил титла с отбора (2007-а). Така Алонсо ще стане съотборник на Себастиан Фетел, но за целта ще трябва да се съгласи на по-малка заплата от сегашната си. Възможно е испанецът все пак да се съгласи на такъв сценарий, тъй като дори известният напредък на „Макларън“ с двигателите на „Рено“ не помогна на Нандо да завърши по-напред от 17-ото място в първата тренировка в Монако вчера.

Най-бързи по улиците на Княжеството бяха болидите на „Ред Бул“. Даниел Рикардо изпревари с 0,154 секунди съотборника си Макс Верстапен, с когото са в период на изясняване на отношенията след сблъсъка помежду им в Баку. Битката им като нищо може да е с цената на победа в неделното състезание, тъй като по тесните улици изпреварванията са много трудни и редът от квалификацията рядко се нарушава.

Единственият, който беше близо до темпото на „Червените бикове“ бе световният шампион Люис Хамилтън (“Мерцедес“), който остана на 0,354 сек зад Рикардо. Изоставането на Фетел и Райконен беше близо секунда. А и времето не се очертава да е в помощ на изоставащите с внезапен дъжд. Според прогнозата се очаква променлива облачност и температури от 20 до 24 градуса. Но освен с хубаво време, Гран при на Монако е известна и катастрофите. Може именно те да решат състезанието в неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт