Хайнкес винаги е на финал

Юп Хайнкес е истински властелин на Шампионската лига. Един от четиримата треньори заедно с Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти и Отмар Хитцфелд, спечелил турнира с два различни отбора.

Неговият „Байерн“ стигна полуфинал след 0:0 срещу „Севиля“ в реванша (2:1 в първия мач). До края на сезона за Хайнкес има поне още два двубоя в Шампионската лига. Ще разбере съперника си в петък в 14 часа.

Когато Хайнкес поведе отбора си, той винаги стига финал. Два пъти спечели трофея – първо с „Реал“ през 1998 година, а после и с „Байерн“ през 2013-а. Веднъж загуби мача за титлата – през 2012-а от „Челси“ с баварците.

Байерн“ си остана единица мярка за класа в Шампионската лига. В шест от последните седем издания тимът е поне на полуфинал. След четири поредни отпадания от испански отбори най-накрая прокобата беше сразена.

Сега сме на полуфинал, а това е само още една крачка към мача за титлата – каза холандският ветеран Ариен Робен. – Трябва още малко да подобрим играта си и можем да постигнем нещо голямо. Имаме ли ден, ще бием всички.“

Хайнкес донесе златен требъл на „Байерн“ през 2013 година. Сега вече спечели Бундеслигата и е на полуфинал за купата на Германия срещу „Байер“ в Леверкузен.

Единственият проблем в Мюнхен са контузии. Нито един от шестте футболисти, които видяха картони срещу „Севиля“, не изгоряха. Травми обаче получиха Хави Мартинес и Хамес Родригес.

След мача на практика вече е ясно – Франк Рибери ще подпише договор за още една година с „Байерн“, въпреки че е на 35. Същото сигурно ще се случи и с Робен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят