Хванаха 430 литра ракия, маскирана като ябълков сок

Служители на Митница Лом задържаха 430 литра ракия без документи, пренасяна в картонени опаковки с обозначение за сок от ябълки, съобшиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

На 11 декември, около 3 часа през нощта, в района на Дунав мост 2 мобилен митнически екип спира за проверка камион, пътуващ от България към Румъния. По документи товарният автомобил превозвал групажна стока. При проверка на товарното помещение на камиона в митническото хале митническите инспектори забелязват, че единият от палетите е фолиран с полиетиленово фолио. На него са натоварени 24 кашона с етикети на ябълков сок. Всеки от кашоните е съдържал картонени кутии със графично лого на ябълка. При отварянето на една от опаковките се установява, че тя съдържа прозрачната течност със силно изразен мирис на ракия. Замерването на течността с денситометър отчита стойност от 45 алкохолни градуса.

При щателна проверка на кашоните се установява, че 10 от тях съдържат по три 5-литрови кутии, а в останалите 14 кашона има по четири кутии. Общо количество на открития алкохол е 86 опаковки по 5 литра или общо 430 литра.

По случая предстои образуване на административнонаказателно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право