Хиляди под карантина на круизен кораб (обзор)

Поне 10 на борда заразени с коронавируса

Нови 4000 заболели в Китай само за ден

Най-малко 10 души от пет държави са заразените с новия коронавирус на борда на круизен кораб на японското пристанище Йокохама, предаде компанията оператор, цитирана от световните медии.

Потвърдени са диагнозите на трима японци, трима китайци, двама австралийци, един гражданин на САЩ и един - на Филипините.

Всички те са настанени в японски болници и според медиците са в нормално здравословно състояние.

Останалите на кораба, превозвал 3700 души, са поставени под карантина и ще прекарат на борда две седмици. Препоръчано им е да останат в каютите си. Персоналът им доставя храна и вода.

Японското здравно министерство съобщи, че на “Диамантената принцеса” има граждани на над 50 страни, без да уточни кои са те. Броят на заразените може да се увеличи - едва на близо 300 души са направени тестове до момента.

Корабът отплавал от Йокохама на 20 януари и се е върнал на 3 февруари. Сред пътниците бил китайски гражданин, у когото е открит коронавирусът, който слязъл в Хонконг.

Междувременно жертвите на коронавируса достигнаха почти 500 (виж графиката). В Китай починалите са 492-ма, а заразените над 24 300 души, като само за ден (във вторник) са регистрирани 4000 нови случая. 896 са оздравелите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят