Цветан Цветанов в Симитли: Президентът желае скандали, огорчен е, че не може да управлява страната еднолично (СНИМКИ)

„Има желание от страна на президента да влизаме в скандали. Недопустимо е този който трябва да бъде обединител на нацията да върви към разделение на нацията. Защото да обиждаш премиер, да обиждаш парламент, да наричаш народните избраници беквокалисти,които пеят фалшиво, това нормално ли е за човек, който трябва да обединява нацията. Аз разбирам, че той изпитва огорчение за това, че не може да управлява страната еднолично, както го правеше със служебния кабинет, когато го назначи, но силата на демокрацията и парламентарната република е, че има разделение на властите, има избори на които се излъчват премиер и кабинет." Това каза в Симитли Цветан Цветанов зам.председател на ГЕРБ в отговор на въпрос от „Труд“ има ли война между премиер и президент.

„От БСП постоянно се опитват да генерират скандали, за да могат да ни отклонят от най-важната тема-Председателството. Опозицията се старае всячески да дискредитира днешното управление и парламентарно мнозинство, смятайки че по този начин ще могат да се върнат на власт. Това не води до добри резултати. Ние политиците трябва да говорим за обединение и да бъдем с протегната ръка към всеки един. Не е нормално на агресивното поведение на някой политик или група да се отговаря агресивно, а ние от ГЕРБ сме широко скроени, трябва да се правят компромиси, за да имаме по-добри резултати и да изведем България над всичко", коментира още ситуацията в страната Цветанов.

На въпрос на „Труд“ дали ГЕРБ не изоставя лесно хората си при възникването на скандали, Цветанов отвърна: - Не ги изоставяме, знаете каква беше позицията ни при това което се стовари върху Делян Добрев, който също бе в сферата на енергетиката. Но който започне да се занимава с енергетиката в политиката винаги стъпва на минно поле, каза още Цветанов. Според него Теменужка Петкова е достоен човек и затова оставката и е нейно лично политическо желание.

Той поясни, че партията ще гледа до вторник да подаде своята кандидатура за министър на енергетиката, която да се обсъди на коалиционен съвет. Заяви,че имат вече своя визия за човека, но отказа повече подробности по темата.

За „Зелените“ и магистрала АМ „Струма“:

„Колкото по-бързо се изгради АМ Струма,ще има по-малко катастрофи и жертви и повече екология, защото като има задръстване в дефилето вредните емисии са повече, стремим се да убедим всички страни, винаги съм казвал, че политиката не е това което се прави на жълтите павета, политиката е когато можеш да стигнеш до всяко едно населено място, да чуеш болките на хората и да ги превърнеш в добри политически решения", каза Цветанов дипломатично.

Зам.председателят на ГЕРБ е гост на годишната зимна академия на младежите от ГЕРБ, която се провежда в Сандански. Той използва визитата си в региона, за да поздрави жителите на Симитли за Тодоровден и посети кушиите, които се правят на този ден в района.

За младите и политиката:

„Личните ми послания към младите е да бъдат искрени, защото пред тях е бъдещето, те ще се занимават с политика и когато влизат в нея, най-важното е да не се променят и да останат със същото отношение към хората, които ги издигат. Защо сега стигнахме до там, че да виждаме, че когато някой се издига да започва да се отдалечава от избирателите. Казвам им, че трябва винаги да се водят от обществения интерес. И да не налагаме конфронтации, защото противопоставянето води до това да отчуждаваме хората от политиката", каза Цветанов пред „Труд“. "Като гледам младата смяна съм обнадежден, защото ГЕРБ е една от малкото партии, която дава реална перспектива на младите да участват активно в политиката", допълни още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България