Цветан Цветанов присъства на сватбата на холивудския актьор Бен Крос и приятелката му Деана в Жеравна (СНИМКИ)

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов присъства на сватбатата на холивудския актьор Бен Крос и неговата дългогодишна приятелка от Русе - Деана, съобщиха от партията. Тържеството се проведе по време на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна. Младоженците се венчаха по стара българска традиция. Те бяха в народни носии и спазиха всички български обичаи. Кметът на Котел Коста Каранашев бракосъчета семейството и им пожела здраве и дълъг семеен живот.

След церемонията Цветан Цветанов заяви, че с всяка изминала година фестивалът в Жеравна става емблема на Котел и цяла България. „С всяка изминала година фестивалът става по-вълнуващ и зареждащ. Искам да благодаря на Христо Димитров, ръководител на ансамбъл „Българе” и кмета на Котел Коста Каранашев, че ни дават възможност да се върнем със столетие назад и да съпреживеем бита на предците ни. Хубаво е, че има много млади хора, деца и дори бебета, които са облечени с български народни носиии. Това означава, че те започват да свикват с традициите ни, ставайки част от тяхното ежедневие и духовност. Всеки, дошъл тук, показва своето желанието да се върне 150 години назад и да усети атмосферата на нашите деди", коментира Цветанов.

По-късно днес заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на Котел и с. Филаретово. Срещата в село Филаретово ще се проведе в кметството в 16.00 часа като в разговора ще участват и народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, кметът на община Котел Коста Каранашев и кметът на село Филаретово Нурие Бекирова. Срещата в Котел ще се проведе от 17:30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България