Цветан Цветанов разговаря с директора на фондация „Ханс Зайдел“ Петер Витерауф

България се превърна в един от стълбовете на Европа и в център на стабилността на Балканите. Това заяви директорът на фондация „Ханс Зайдел“ д-р Петер Витерауф по време на работна среща с председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, информира партийният пресцентър.

В срещата, която се проведе в централата на „Ханс Зайдел“ в Мюнхен, участва и дългогодишният депутат в германския Бундестаг от ХДС Ханс-Петер Ул. По време на разговора беше дадена най-висока оценка на сътрудничеството между ГЕРБ и фондация „Ханс Зайдел“, което продължава вече над 10 години. Цветан Цветанов благодари за подкрепата на фондацията при реализирането на съвместни кръгли маси по различните секторни политики и обученията на младежката структура на ГЕРБ. Следващото съвместно събитие между ГЕРБ, „Ханс Зайдел“ и Мартенс център е предстоящата кръгла маса по темите, свързани с бежанските потоци и управлението на миграционните процеси, която ще се проведе на 24 октомври в София. Заместник-председателят на ГЕРБ изрази надежда сътрудничеството да бъде разширено и в институционален план като от „Ханс Зайдел“ подкрепят различните министерства с експерти при реализирането на различни обучения. Като пример той посочи успешните обучения през 2010 и 2011 г. в Бавария на разследващите полицаи и прокурорите, които работят срещу тежката организирана престъпност и корупцията.

Директорът на фондация „Ханс Зайдел“ д-р Петер Витерауф подчерта огромната роля на България за гарантирането на стабилността и сигурността в региона на Балканите. От своя страна Цветан Цветанов запозна Витерауф и Ханс-Петер Ул с приоритетите на българското председателство на ЕС като постави основен акцент върху европерспективите пред Западните Балкани. От „Ханс Зайдел“ изразиха желание да подкрепят провеждането на балканска среща по темите, свързани със сигурността в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България