Цветан Цветанов се срещна със секретаря по вътрешната сигурност на САЩ (2005-2009 г.) Майкъл Чертоф

В рамките на 10-та Интерпарламентарна конференция по въпросите на сигурността, организирана от Конгреса на САЩ, председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна със секретаря по вътрешната сигурност на САЩ (2005 – 2009 г.) Майкъл Чертоф.

Федерален съдия и автор на Патриотичния акт - закона за противодействие на тероризма в САЩ, Чертоф е знакова фигура в американската правоохранителна система. По време на мандата му (2005 - 2009 г.) бяха поставени основите на съвременната контратерористична система и система за гранична сигурност на САЩ.

Понастоящем Чертоф е водеща фигура в областта на академичното изследване на процесите на радикализация и тероризъм. По време на двустранната среща беше договорена съвместна дейност в редица направления, както и участие в проект, свързан съвместно с централноевропейски мозъчен тръст, който е в партньорски отношения с организацията на Чертоф. Цветанов и Чертоф изразиха взаимно съгласие, че това е само началото на бъдещо дългосрочно сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика