ЦСКА забрави да вкарва на „Армията“

„Обезличихме победата в Разград“, промълви Стамен Белчев след 1:1 с „Ботев“. А воденият от него ЦСКА изостана на 4 точки след „Лудогорец“.

Изведнъж „Българска армия“, храмът на най-успелия български клуб, се превърна в проблем на „червените“. В последните си 3 мача на арената ЦСКА вкара едва два гола – за 1:0 срещу „Славия“ и за ремито 1:1 с „Ботев“. Факт е и друго - съдиите отново порязаха „червените“. Този път с несъществуваща дузпа за „Ботев“ и поредна неотсъдена за ЦСКА.

Обезпокоително обаче е какво се случи с ураганното нападение на „червените“. В първите 4 домакинства на „Армията“ отборът вкара 16 гола! В следващите три – само 2. Фернандо Каранга е безценен за ЦСКА, но той бе на терена и срещу „Пирин“ (0:0), и срещу „Славия“. Логично – съперниците се учат как да противодействат на нападател №1 в Първа лига. Кевин Кубемба, заместникът на Каранга, често буди жал с отиграванията си. Младият Милчо Ангелов е със статут на твърда резерва и видимо е загубил игрови ритъм. Затова и намиране на още един голмайстор се очертава като топ приоритет в зимната селекция на тима.

Някои обвиняват ЦСКА, че се оплаква често от съдиите. Но ето само един факт в защита на тази теза – за 16 кръга досега „червените“ са получили една единствена дузпа и то при решен вече мач като гост над „Ботев“ (6:2). ЦСКА има 36 вкарани гол, един по-малко от „Лудогорец“, а ситуации за 11-метров удар – почти във всеки мач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ