Чакан в „Славия“ почна с „Енерги“

„Славия“ чака Димитър Рангелов, за да реши проблемите в атака, но нападателят започна тренировки с германския третодивизионен „Енерги“ (Котбус). 35-годишният играч е свободен агент от юни, след като през миналия сезон записа 9 гола и 6 асистенции в 27 мача за турския втородивизионен „Юмранийеспор“.

Българинът има общо 3 сезона в кариерата си за тима от Котбус, като в 84 двубоя за клуба е вкарал 31 попадения. Треньорът Клаус-Дитер Волитц обясни, че българинът е помолил да поддържа форма с „Енерги“.

„Не сме се разбирали нещо с него, нямаме дори и устно споразумение за каквото и да е – каза наставникът. - Не искам нито да изключвам, нито да спекулирам, че той още веднъж ще облече екипа на „Енерги“.

Франк Ноак, немски журналист от Котбус, изрази съмненията си, че Рангелов ще остане в клуба.

„Просто политиката е такава – обясни репорерът на електронното издание „LR online”. - В отбора има само двама играчи над 30 години, а „Енерги“ залага на млади момчета. Част от феновете са ентусиазирани от възможността Рангелов отново да играе за тима, но това означава да се обърне гръб на три обещаващи момчета в атака.“

Рангелов има принципна договорка да се завърне в родния си клуб „Славия“, ако не си намери отбор в чужбина. На „Овча купел“ го очакват с нетърпение, тъй като „белите“ изпитват затруднения в предни позиции след продажбата на Ивайло Димитров-Косъма. Бившият нападател на тима вече има 4 попадения в пет мача за арменския „Арарат“.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ