Четирима затворници казаха „да“ на половинките си в тъмницата в Пазарджик

Четири граждански брака са сключени през 2017 година в затвора в Пазарджик, съобщи Пенка Попчева, експерт по социални дейности в местния зандан. През тази година обаче няма нито един църковен брак на територията на тъмницата, въпреки че такива са сключвани в предишните лета. Сватбената церемония в затвора се извършва от представители на „Ритуални дейности“ къч Община Пазарджик и ЕСГРАО, като се спазват всички ритуали и младоженците си разменят и халки в края и чуват любимото си „Горчиво”.

Присъстват кумовете и свидетели, които са близки на младоженците или роднини по права линия, като това се проучва предварително от управата на затвора. Ако имат деца, и те присъстват. На ритуала присъства и сватбен фотограф, но пък младоженците нямат първа брачна нощ в затвора и бракът се консумира чак, когато осъденият излезе на свобода. Сред най-честите мотиви за сключване на брак в затвора са родени деца, които трябва да се узаконят от единия от родителите, или с очакване за по-благоприятен изход от присъдата.

През миналата година е имало и няколко кръщенета в пазарджишкия затвор, които са извършени от архиерейски наместник епископ Яков, допълниха от Община Пазарджик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право