Четири пловдивски баби изгоряха с над 22 000 лв. заради „съдействие на полицията”

Четири пловдивски баби изгоряха с над 22 000 лева заради „съдействие на полицията”, след като станаха поредните лапнишарани, които се закачиха на въдицата на телефонните измамници по добре познатия сценарий. В петък в заблудата била въведена 67-годишна жена, която оставила пакет с 10 000 лева под спрян лек автомобил на бул. “Христо Ботев” в центъра на Пловдив.

В събота пък през терасите на апартаментите си на ул. “Младежка” и ул. “Русе” в града под тепетата 79-годишна пенсионерка хвърлила 3200 лева, а 70-годишна се простила със  7600 лева. На ул. “Люлякова” същото сторила и 78-годишна жена, която се разделила с 1800 лева.  Авторите на престъпленията се издирват от криминалисти в Първо и Второ рРУ на МВР-Пловдив.

Случаите са повод от Областна дирекция на МВР – Пловдив отново да напомнят, че хората в никакъв случай не трябва да се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на телефонни измамници. Полицията не търси съдействие от гражданите по този начин! От полицията пред седмица-две повтарят това, но както се казваше в една стара поговорка „Като ми пееш, Пенке, ле, кой ли те слуша…”

на 48-години от Пловдив, е настанен в болница за лечение. Местопроизшествията са запазени и посетени от дежурни оперативни групи. Извършени са огледи. Причините и обстоятелствата около катастрофите се разследват в рамките на образувани досъдебни производства.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право