Шампиони изпратиха младите ни таланти за Буенос Айрес

Олимпийските ни шампиони Мария Гроздева, Армен Назарян, Петър Лесов, Иван Иванов изпратиха талантите ни за младежките игри в Буенос Айрес (Аржентина), които са от 6 до 18 октомври. Делегацията е от 24 състезатели, които ще ни представят с 14 вида спорт.

„Поздравявам ви с преминаването на изключително оспорваните квалификации и ви желая успех и да представите България по най-добрия начин – заяви Белчо Горанов, генсек на БОК, на церемония на летище София. - Важното е, че страната ни отново е сред участниците в този много успешен проект на МОК.

По традиция Първа инвестиционна банка (ПИБ), един от най-големите спонсори на БОК, връчи на всеки един от заминаващите лъвче за късмет. Успех на младите пожела и Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама“ на ПИБ.

За Аржентина отпътуваха всичките ни олимпийци с изключение на тенисиста Адриан Андреев, който ще пристигне директно в Буенос Айрес. Откриването е в събота от 20 ч местно време (б. р.2 ч след полунощ).

И на двете олимпиади досега спортистите ни се върнаха с медали. В Сингапур 2010 спечелиха два златни и един бронзов, а в Нанджин 2014 – 3 титли и 4 сребърни отличия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт