Шико се жалва от разпродажба на имоти

Сашко Игнатов влязъл в президентството да предаде доброволно оръжието си

Има дългове и тежки заболявания

Софийският районен съд остави в ареста 72-годишния Сашко Игнатов-Шико, който влезе в президентството с пистолет “Валтер” и два пълнителя с патрони в понеделник следобед. Разрешителното за оръжието било изтекло, мотивира се съдът.

“Не ми е мястото в ареста. Притиснат съм от частни съдебни изпълнители. Разпродадоха имотите ми на безценица”, обясни пред съда Игнатов. Той разказа, че влязъл в президентството, за да предаде оръжието, след като два часа стоял на площада и се чудил как да привлече вниманието на медиите. Шико дължи 400 000 лв., а ЧСИ продали 4 негови имота. Останала само къщата му в пернишкото село Рударци, където живее с близките си. Семейството му било докарано до просешка тояга, след като през 2002 г. Игнатов убил Кирил Мирославов при самоотбрана и бил осъден да плаща кръвнина от 800 000 лв. Освен финансови затруднения, Шико има и здравословни проблеми - исхемична болест на сърцето, остра форма на белодробна недостатъчност и хипертония.

“Познавам го от дете. Бил е работодател на дядо ми и на баща ми. Това е най-добрият човек, когото познавам. Винаги се е отнасял човешки и с разбиране към служителите си”, разказа пред “Труд” близка на Игнатов - Симона Янкова.

“Имаше собствен бизнес с поддръжка на жп линии, беше собственик и на бензиностанции. Имаше име в Перник. Всички го обичаха и уважаваха. Опитал е да защити работниците си на бензиностанцията при нападението, но въпреки това го осъдиха да плати кръвнина. След този случай всичките му приятели изчезнаха, а животът му тръгна надолу”, разказа Янкова. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право