Ще снимат филм за Петя Дубарова

Ще търсят статисти от града на всякаква възраст

До края на годината ще е готов филм за бургаската поетеса Петя Дубарова. През 2019- та се навършват 40 години от трагичната и смърт. Лентата дефакто е първият български филм за Петя Дубарова, а заглавието е заимствано от едноименния разказ на Дубарова - "Петя на моята Петя".

Автори на сценария са две заклети почитателки на стиховете на Петя Дубарова - Нели Димитрова ("Love.net", "Възвишение", "Връзки", "Домашен арест", "Скъпи наследници") и Валентина Ангелова ("Под прикритие", "Домашен арест", "Скъпи наследници"). Двете авторки подчертават, че това няма да е биографичен филм, но въпреки това бургаската поетеса ще бъде претворена на големия екран. Ще се търсят статисти от града на всякаква възраст.

Сценарият е вдъхновен от поезията и личността на Петя Дубарова, но без да разказва за живота й. Действието се развива в наши дни и се концентрира върху историята на съвременно бургаско момиче, също на име Петя.

"Ще бъде филм за една съвременна Петя в днешния Бургас. Това е град, който продължава да ражда таланти и за нас ще е чест да снимаме тук. Целият екип вярваме, че ще създадем продукт, който да се хареса не само у нас, но и зад граница, защото сценарият е силен и много повлиян от незабравимата Петя Дубарова - една от културните емблеми на Бургас и България", каза Александър Косев, който ще е режисьор на филма.

Партньор на проекта е и домът-музей "Петя Дубарова", а авторите имат пълното съдействие на сестрата на поетесата - Елица Дубарова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България