Ще усмиряват с добро английските хулигани

Властите във Волгоград вярват, че могат да усмирят с благи думи английските фенове, които вече се струпват в града за първия мач на „Трите лъва“ с Тунис днес. Кметът Андрей Косолапов не очаква проблеми от островните хулигани, въпреки че на европейското във Франция преди 2 години имаше тежки сблъсъци между тях и руската агитка.

„Няма да взимаме извънредни мерки, защото начинът на работа на органите на реда е напълно уточнен – заяви кметът. - Англичаните са опасни само във враждебна среда, а тук е празник. Очаквам само усмивки, танци и песни.“

Присъствието на английските фенове обаче води до пълна разпродажба на билетите. Така няма опасност да се повтори провалът от втория ден на шампионата, когато Уругвай и Египет играха пред полупразни трибуни в Екатеринбург. Официално на стадиона е имало 27 015 зрители, а от ФИФА обявиха, че почти всички билети за 33-хилядната арена са били разпродадени. „Направихме анализ на посещаемостта и можем да потвърдим, че наличието на празни места е заради неявяването на определени зрители от всички групи клиенти“, обясни загадъчно пресслужбата на федерацията.

Следващият мач в далечния град под Урал е в четвъртък между Франция и Перу.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят