Юнкер: Възможно е ЕС и Обединеното кралство да постигнат сделка преди 31 октомври

Възможно е ЕС и Обединеното кралство да постигнат Брекзит сделка преди 31-ви октомври, заяви в четвъртък президентът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, като добави, че ако ирландският граничен предпазен механизъм, който британското правителство иска да бъде премахнат от двустранното споразумение, може да бъде заменен с алтернативи, то той няма да бъде необходим.

"Мисля, че можем да постигнем споразумение", посочи Юнкер в интервю за Sky News и добави, че не знае дали шансовете за сделката са повече от 50 на 50.

Жан-Клод Юнкер повтори, че не е специално привързан към идеята за ирландския граничен предпазен механизъм - планът, който да гарантира, че границата между Ирландия и Северна Ирландия ще остане отворена и след излизането на Великобритания от ЕС, информира БНР.

"Що се отнася до така наречените алтернативни договорености, позволяващи на нас и на Великобритания да постигнем основните цели на този предпазен механизъм, ... ако резултатите са налице, не ме интересува инструментът, с който ще бъдат постигнати“, посочи той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини