Юристи за “Няма такава държава”: Съдът може да не регистрира партията на Слави Трифонов

На учредителното събрание на ПП “Няма такава държава” присъстваха 559 делегати от цялата страна.

Речта на шоумена е гледана 586 000 пъти за часове

Новоучредената партия на Слави Трифонов “Няма такава държава” може да не получи регистрация в съда заради името си. Тази теза изказаха юристи след събитието в столичния хотел “Рейнбоу Плаза”, което бе закрито за медии. “Да е в заглавие на партия, която иска да е в управлението на страната, че “няма такава държава”, ми се струва силно смущаващо. И мисля, че едва ли ще получи регистрация”, коментира проф. Огнян Гердгиков пред БНР. Но допълни: “Няма лоша реклама” и едно евентуално спиране от съда би могло да консолидира подкрепа”.

На учредителното събрание на ПП “Няма такава държава” присъстваха 559 делегати от цялата страна. Учредителното събрание прие устав на партията, избра председател, изпълнителен съвет и арбитражно контролна комисия.

“Аз не съм алчен за власт. Аз съм алчен за справедливост. Както предполагам и огромната част от вас. Кой нормален човек не иска справедливост? Излизайки от тази зала всеки живее живота си, подложен на несправедливости”, каза в речта си пред форума Слави Трифонов . Само за часове видеото с нея бе гледано във фейсбук 586 000 пъти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика