1 г. затвор за мъж, хванат с фалшива книжка в Германия

Наказанието е за документно престъпление

По обвинение на Районна прокуратура – В. Търново осъдиха на една година лишаване от свобода мъж за документно престъпление. М. А. е признат за виновен за това, че на 2 юли 2017 г. около 00:21 часа на ул. „Банхофщрасе“ в гр. Бад Швалбах, Федерална Република Германия, след като управлявал автомобил "Мерцедес", съзнателно използвал фалшива шофьорска книжка.

На неистинския документ бил придаден вид, че е издаден на 15 декември 2011 г. от ОД на МВР-Велико Търново на негова име.

Обвиняемият е осъждан. В злополучния ден, докато управлявал лек автомобил направил ПТП. При извършената проверка е установено, че М.А. е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта надвишаваща 1,69 промила, за което е образувано наказателно производство в Окръжна прокуратура Висбаден и постановено съдебно решение от Окръжен съд Бад Швалбах.

В тази връзка е отнето свидетелството за управление на МПС на М. А. и същото е изпратено в Главна дирекция „Национална полиция“. При проверка в ОД на МВР гр. Велико Търново е констатирано, че М. А. не притежава свидетелство за управление на МПС, а назначена техническа експертиза установила, че изпратеното от Федерална Република Германия Свидетелство за управление на МПС на името на М. А. е неистински документ.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

Коментари

Задължително поле