10 спасители издирват два дни парапланерист в беда

Група от 10 спасители от пожарната и полицията в Шумен издирва от неделя парапланерист в беда. Претърсванията в района на Шуменското плато продължиха и в понеделник, като не се изключва възможността тревожният сигнал да е бил фалшив, съобщават от полицейския пресцентър.

Обаждането постъпило към 18:57 часа в неделя и било за паднал парапланерист в района на Шуменското плато. Подобни инциденти не са рядкост, защото мястото е сред най-добрите в страната за излитане. Светкавилно е организирана спасителна операция - четирима служители на противопожарната служба с алпийско оборудване и моторна резачка тръгнали заедно с шестима полицейски служители към описания район. Целият посочен терен е бил претърсен многократно, но не е открит параплан.

Направена била връзка с местни парапланеристи, които били категорични, че не са съобщавали за липсващ човек. Спасителите са търсили съдействие и от варненски клуб, чийто членове посещават платото, но и те съобщили, че не знаят за техен липсващ член.

Извършен е оглед и на площадките за излитане на платото, но там не бил открит автомобил.

Не се изключва вероятността да няма такъв инцидент, съобщават от полицията. По непотвърдени данни сигналът е постъпил от телефона на непълнолетен.

Коментари

Задължително поле