10-те домакински задължения, които горят най-много калории

Домакинската работа рядко е приятно задължение, но може да се превърне в такова, когато разберете колко калории изгаряте с всяко едно почистване.

Компания за хранителни добавки направила проучване за 10-те домакински задължения, благодарение на които ще изгорите много калории за по-малко от час. Ето и кои са те:

На първо място в списъка е миенето на банята, особено ако имате вана. Само 15 минути търкане на плочките  и почистване на фугите гори 100 калории, които ще изгорите и ако направите 100 коремни преси. Почистването на банята ще оформи мускулите на раменете и ръцете ви.

Почти същия брой калории може да изгорите за един час, ако се занимавате с прането. В това се включва събиране на дрехи, зареждане на пералня, простиране и сгъване на дрехите след това.

След тях в списъка се подрежда миенето на прозорци, което ще ви "отърве" от 334 калории в рамките на един час.

Нека не забравяме и миенето на чинии, което за една седмица (всяка вечер по 15 минути) изгаря общо 560 калории - същото ще постигнете и ако изплувате 2,5 км в басейна.

Чистенето с прахосмукачка гори скромните 90 калории за половин час, но ако живеете в голям апартамент и имате килими, калориите са повече, а и има шанс да направите препоръчителните за деня 10 000 крачки.

Останалите 5 позиции в списъка са отредени на:

  • Бърсане на прах - 25 калории за 15 минути
  • Гладене - 420 калории за общо 3 часа седмично
  • Оправяне на леглото - 65 калории за 15 минути (при смяна на завивките на 4 легла)
  • Миене/метене на пода - 145 калории за 30 минути
  • Градинарство - 213 калории за 30 минути

Коментари

Задължително поле