Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

103-годишен мечтае за панорамна екскурзия из България

За панорамна екскурзия из България, при която да посети различни краища на страната, си мечтае през 2017 година бай Георги Георгиев от село Бенковски, който със своите 103 години е най-възрастният жител на Община “Марица”, включваща 21 селища около Пловдив.

Тази есен бай Георги, чиято внучка е част от екипа на “Шоуто на Славия”, с помощта на свой приятел засял дворното си място с пшеница и ечемик и сега чака богата реколта, която да продаде и с получените пари да реализира най-новата мечта в живота си. През месец март бай Георги се стяга да празнува 104-и рожден ден, на който дори вече покани лично кмета на Община “Марица” Димитър Иванов, гостувал му в Бенковски по време на коледните празници.

На чашка домашно винце двамата обсъдиха актуалната местна и световна политика, а другите теми на разговора им бяха възпитанието на децата и бързо навлизащите в живота на хората модерни технологии. Засегната бе и земеделската тематика, борбата с вредители и болести по насажденията.

Бай Георги даде на кмета на “Марица” куп ценни съвети за дълголетие, изключващи прекомерната употреба на алкохол, но допускащи като сутрешна закуска попара с вино, задължителната консумация на мед и разнообразно хранене в комбинация с възможно по-спокоен живот, с по-малко конфликти и кавги. На изпроводяк двамата си размениха бутилки червено вино собствено производство, пожелания за здраве и хармония в отношенията с роднини и с не дотам близки хора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете