Виртуозът Найджъл Кенеди идва във Варна с “Бах среща Гершуин” За първи път правят специално озвучаване в ДКС за кристален звук

Във Варна ще обучават гимназисти по 7 нови професии Разкриват паралелки за бутикови модисти и съдебни служители

Започна срещата между Борисов и Орбан (СНИМКИ)

Сергей Лавров: ЕС разширява влиянието си с ултиматума „или сте с нас, или с Русия“

Пожар затвори временно ТЕЦ „Република” в Перник

ВСУ “Черноризец Храбър” ще приема студенти по професионални направления

Два автомобила изгоряха в Бургаско

Море от черно заля червения килим на наградите БАФТА

Айтозлия се задуши в пожар

MTG продаде Нова телевизия на чешкия милиардер Петр Келнер за 185 млн. евро

Задържаха 8 души в Дупница за държане и разпространение на наркотици

Илияна Йотова: Левски не е за политическа употреба

Непълнолетни вандали унищожиха изложбени пана в Павликени

Трус от 6,1 по Рихтер разлюля Мексико

Ученик маскира дрога в дъвки

108 състезатели мериха сили в Първия турнир по шахмат за купа „Павликяни”

Снимка: Община Павликени

В Павликени се проведе първият турнир по шахмат за купа “Павликяни”. Участие взеха рекордните 108 участници от над 20 различни клуба от цяла България. Домакините осигуриха прекрасни условия на гостите, които дойдоха, за да премерят сили в града с най-големи традиции в шахмата. Организатор на мероприятието беше Община Павликени и шахматен клуб „Асеневци” в лицето на Даян Нинов и Цвета Галунова.

Турнирът се проведе в седем кръга. Победител стана международният майстор Сашо Николов от Софя, със 6,5 от 7 възможни точки. Второ място зае представителят на ШК „Асеневци”  Любомир Данов. Третото място отиде при госта от Варна – Павел Янев и двамата със 6 от 7 точки. Наградата за шахматист с рейтинг под 2200 взе Николай Малчев от Русе. За шахматист под 2000 първи е Стоян Стоянов от Асеновград. Награда за най – добре представила се жена взе многократната шампионка на България и национална състезателка Елица Раева. Първи при ветераните е Петър Цаков от Козлодуй. Най-добре представил се шахматист от Община Павликени отново бе Кирил Цонев.

След излизане на генералното класиране бе направено класиране за момчета и момичета в 8 възрастови групи:

При осемгодишните момчета победител е Веселин Чамуров, а при момичетата Моника Илиева. При десетгодините триумфираха Александър Каров и Диляна Иванова. При децата до 12 години победители са Станислав Ботев и Патрицие Найманова. При четиринайсегодишните със златото взеха Стоян Стоянов и Пея Карова.

Бяха раздадени специални награди за най-добре представили се деца от школата на „Асеневци”. Победител в град Павликени е Николай Димитров, следван от Даниел Петев и Димитър Йорданов и тримата от СУ Бачо Киро. Първа в Търново е Радост Радкова, второ и трето място са за Атанас Атанасов и Берк Ружди.

Специалната награда за отборен победител получи семейство Нешеви (Тодор, Даниел и Анастас) от Горна Оряховица. Второ място заеха Алексей Хаджиев и дъщеря му Александра Хаджиева от Велико Търново, третото място отиде при представителите от Павликени Златин Йорданов и синът му Димитър Йорданов.

Наградте на победителите връчи лично кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов. Наградния фонд на турнира бе над 1500лв. Бяха рададени 18 парични награди, 9 купи, 24 медала, за победителите във всички възрастови групи имаше предметни награди, а най-добре представилите се момчета и момичета получиха шахматни часовници.

„Турнирът „Павликяни” събра рекорден брой участници от цяла България. В края на август 2016г. организирахме турнир по шах „Маринополци”, където участваха 96 състезатели, а сега имаме 108! Павликени възвръща шахматната си слава и големите турнири в града тепърва предстоят. Радващ е фактът, че много деца и любители от града взеха участие. От месец ноември 2016г. заедно с колежката ми Цвета Галунова провеждаме тренировки с децата от Павликени и резултатите са видими. От свое име и от името на целия екип на ШК „Асеневци“ искам да изкажа сърдечна  благодарност на Община Павликени в лицето на инж. Емануил Манолов, който изключително много помага за развитието на шахмата в града. Надяваме се, че с негова помощ  в шахматните среди все по-често ще се говори за Павликени и скоро Павликени ще се превърне отново в шахматен център на България!“, коментира Даян Нинов, организатор и председател на ШК „Асеневци”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.