12 години затвор за сводника Мартин Дебелия и условни присъди за двама полицаи, осигурявали му „чадър“

Известният сводник Мартин Дебелия, наричан още министъра на любовта, бе осъден в Благоевградския районен съд на 12 години затвор при строг режим, 375 хиляди лева глоба и обезщетения от 65 хиляди лева за седем момичета, които той е принуждавал да проституират. Заедно с него присъдите си чуха и двама полицаи бившия вече инспектор Стефан Филипов и бившия зам. шеф на РЗБОП Петър Кънев, които получиха условни присъди заради това,че са прикривали дейността на Дебелия.

12-години затвор за сводника Мартин ДебелияРайоните магистрати в Благоевград осъдиха полицая Стефан Филипов на 2 години условно с 5 години изпитателен срок за това, че е осуетил наказателно преследване срещу Мартин Филипов, като скрил жалби срещу него от две потърпевши жени и огласил служебна тайна на Марто Дебелия.

Бившият зам. шеф на БОП Петър Кънев бе осъден на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок заради това,че се е опитал да уговаря момиче подало жалба срещу сводника, да я оттегли.

Припомняме, че Мартин Дебелия бе арестуван на 1 юни 2016 г. при зрелищна акция на „Вътрешна сигурност” и Районна прокуратура. Полицаите пък бяха задържани на работните им места. Дебелия бе обвинен в принуда и склоняване към проституция на 7 жени.

Според обвинението той имал полицейски чадър, който му бил осигурен от кварталния инспектор Стефан Филипов и зам. шефа на РЗБОП Петър Кънев.

Тримата били обект на наблюдение от няколко месеца. Цялото дело се гледа при затворени врати заради секретни материали. Дебелия е предлагал няколко пъти да сключи споразумение с прокуратурата, но тя е отказала,тъй като е имала твърди доказателства за престъпната му дейност. Преди време Дебелия бе осъден и във френския град Ница също за сводничество, той лежа във френски затвор, излезе и отново продължи престъпната си дейност.

Благоевградчанинът Мартин Димитров – Марто Дебелия изкарвал по 10 000 лв. от една проститутка на месец, а по 250 лв. плащал за полицейска закрила.

Едната от жените била принудена от него да проституира, тъй като детето й било болно и тя взела назаем 600 лв. от него. Друга от жертвите му била с наркотична зависимост. Биел ги и ги заплашвал. Това са само малка част от сюжетите на неговите жертви.

Коментари

Задължително поле