12 души са в болница след катастрофата с автобус на магистрала "Тракия"

Снимка: БТВ

Турският ТИР влачил рейса 30 метра, шофьорът му бил заспал

25 души са пътували в автобуса на градския транспорт в посока от село Лозен към София, който беше ударен от ТИР и падна в канавката.

Инцидентът стана малко след 7 часа тази сутрин на магистрала "Тракия" между заведението "Черната котка" и разклона за Равно поле, на 3-тия километър. Автобусът от градския транспорт се е движел се е по линия №7 – от Долни Лозен към Гара Искър в София.

Общо 12 души са хоспитализираните, съобщи пред „Фокус“ говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска. Сигналът е подаден в 7.12 час. На място са изпратени 4 линейки, като в 7.21 часа е пристигнала първата.

„Има 60-годишен тежко пострадал мъж, който е с черепно-мозъчна травма и в шок. Него първо хоспитализираме в УМБАЛ „Св. Анна“-София. Пострадали са и две жени – на 24 и 46 години, които са с наранявания на долните крайници. Тях сме хоспитализирали в „Пирогов“. Има и 4-годишно дете, което няма видими наранявания, но е със силен уплах и също е закарано в „Пирогов“, за да му се окаже адекватна помощ", каза Сунгарска.

„Има и една жена, която с частна кола е отишла за преглед в Окръжна болница. Шофьорът на турския ТИР е без наранявания, а за шофьора на автобуса нямам информация. Почти всички хора в автобуса са спели и са чули много силен тропот и трясък на няколко пъти. Явно това е при удара и обръщането на автобуса. Най-важното е, че няма загинали“, каза още Катя Сунгарска.

7 от пострадалите в катастрофата на автомагистрала „Тракия“ са приети в УМБАЛ „Св. Анна“. 60-годишен мъж е тежко пострадал с травма на главата. Две жени са постъпили в "Пирогов" с наранявания на долните крайници. 4-годишно дете е без наранявания, но е със силна уплаха и затова ще бъде хоспитализирано.

Шофьорът, предизвикал катастрофата, е турски гражданин. По първоначални данни той е заспал, съобщи Нова ТВ. След удара камионът му е влачил автобуса около 30 метра.

Екипи на "Пътна помощ" и на полицията се опитват да изкарат 17-тонния тир от магистралата, така че да не затруднява движението в платното към столицата.

Коментари

Задължително поле