Отхвърлиха иск на Петко Стрелеца от Лясковец за 1 млн. лева срещу държавата Петко Петков, който уби командос и рани колегите му, се почувствал заплашен, че ще го вкарат в лудница

Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

На 19 юли 2019 да почерпят

Президентът Радев: За някои е важно да спечелят те, пък ако ще, да загуби цял народ

Токов удар причинил срива на БТВ

БТВ спря за половин час

5G мрежите спъват подслушването на престъпници Европол се жалва, че няма ресурс за битка при новите телекомуникационни системи

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз не иска твърд Брекзит

Три от три за Хубчев, „Левски“ продължава напред в Европа

Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

12,5 млн. лв. са постъпленията в общинската хазна на Търново за 2016 г.

В общинската хазна на Велико Търново през миналата година са постъпили. Това става ясно от отчета на кмета на старата столица Даниел Панов, който ще бъде представен на заседанието на местния парламент в края на месеца.

Данъчните приходи бележат ръст от над 17% , а неданъчните, които са в размер на 14 554 410 лв., са се повишили с 3,62%. Просрочените задължения на общината като процент от собствени приходи и изравнителна субсидия за 2016 г. са 9,31%.

384 броя разрешителни за строеж е издала общинската администрация през изминалата година, като в експлоатация са въведени 145 обекта, в това число жилищни сгради и сгради за обществено ползване и търговия. Чрез общинския бюджет са реализирани капиталови разходи и ремонти на основна инфраструктура в размер на 9 446 858 лв., което се е отразило благоприятно на инвестиционния климат.

Доказателство за това са преките чуждестранни инвестиции в предприятията от нефинансовия сектор в областта в размер на 121,7 млн. евро, като най-голям дял има община Велико Търново с 51, 6 млн. евро или 42,4% от всички инвестиции.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.