13-годишно момче почина от коронавирус във Великобритания

Няма сведения той да е имал някакви други заболявания

13-годишно момче е най-младата жертва на Covid-19 в Обединеното кралство, съобщи Франс прес.

"За съжаление 13-годишно момче, дало положителна проба за Covid-19, почина", каза говорител на болницата "Кингс колидж" в Лондон и изрази съболезнования на семейството му.

Момчето, чието малко име е Исмаил, е било прието в болницата в четвъртък със симптоми на вирусна инфекция, включително затруднено дишане.

"Беше му поставен респиратор и бе поставен в изкуствена кома. За съжаление почина в понеделник сутринта. Доколкото ни е известно, не е имал придружаващи здравословни проблеми", съобщи в комюнике семейството му.

"Знаем, че е по-малко вероятно деца да страдат от тежки форми на Covid-19, отколкото възрастни, но този случай подчертава колко е важно да вземем всички предпазни мерки, за да ограничим разпространението на инфекцията", каза д-р Натали Макдермот, преподавателка в "Кингс колидж".

По думите й е необходима аутопсия, за да се определи точната причина за смъртта.

Най-младата жертва в Европа е 12-годишно момиче, починало в Белгия , припомни АФП.

Броят на починалите от коронавирус в Обединеното кралство се увеличи с 27 процента за един ден. От неделя до вчера болестта е отнела живота на 381 души и общият брой на жертвите от началото на епидемията е 1789, отбеляза Ройтерс.

Производството на първите респиратори, които Великобритания поръча за нуждите на болните от Ковид-19 пациенти, ще бъде завършено този уикенд и машините ще бъдат предоставени на Националната здравна служба следващата седмица.

Лондон поръча 10 000 бройки от консорциум, включващ компаниите "Форд", "Еърбъс" и "Макларън".

Респиратори произвеждат и други компании, включително производителят на прахосмукачки "Дайсън".

Коментари

Задължително поле