Микробус се преобърна край Разлог

Осъдиха родители, държали бебето си на веганска диета

Британска телевизия прави филм за Путин Разказва как той е променил света

Известни турски актьори изгряват на малкия екран

Макрон и Джонсън обсъдиха Споразумението за Брекзит в Париж

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 23 август 2019

24 домашни стопанства не са изпълнили предписанията срещу африканската чума по свинете

Арест за снимки под женски поли в Испания

„Елаците-Мед” чества две годишнини От 20 години те са в групата на “Геотехмин”

Няколко души загинаха от мълния при внезапна буря в Полша

България приема еврото най-рано през 2023 г.

Фандъкова проверява ремонта на Северен парк

В кожата на „Комисар Рекс” са влизали пет немски овчарки

Италия опитва да избегне избори Левицата постави пет условия за коалиция с „Пет звезди”

КАТ свали табелите на автомобил и ги загуби Собственичка на кола от Кърджали 6 месеца чака справедливост

136 курсанти от НВУ получиха първо офицерско звание Министър Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев присъстваха на церемонията

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев присъстваха на церемонията по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ и връчването на свидетелствата на кадетите от Професионалния сержантски колеж. Ритуалът се състоя пред Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново.

136 курсанти, обучавани по 18 военни специализации, завършват випуска и вече са разпределени във военните поделения в страната. Първенец на „Княз Александър І” е лейтенант Иван Пърчев. Той завършва специализация „Ядрена, химическа и биологична защита и екология” със среден успех от курса на обучение Отличен 5.72 и с Отличен 6,00 от държавните изпити.

30 випускниците от Професионалния сержантски колеж получиха свидетелства за професионална квалификация. Те са обучавани в секция „Сухопътни войски” във Велико Търново и в секция „Военновъздушни сили” в Долна Митрополия. Първенец на випуска е младши сержант Димитър Андонов от специалност „Командване на войскови единици до взвод”. Андонов завършва с успех Отличен 5.97.
Първенец на секция „Сухопътни войски” е младши сержант Диана Бонева, специалност „Експлоатация и ремонт на инженерна, химическа и специална техника“, а на секция „Военновъздушни сили” – младши сержант Мая Димитрова, специалност „Експлоатация и ремонт на авиационна и навигационна техника”.

„Укрепвайте и защитавайте честта на родината по примера на великите ни предци. Опирайте се на офицерските и сержантските традиции и заветите, които те са ни оставили. Ползвайте се от уроците на историята за благото на обществото, държавата и Българската армия”, каза в приветствието си началникът на НВУ бригаден генерал Пламен Богданов.

„Благодарен съм ви, че преди пет години избрахте пътя на българските офицери. Службата е тежка, в някои случаи и опасна, но тя е благородна. Тя е служба в защита на българската нация и държава”, подчерта в словото си министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

В обръщението си към офицерите кметът Даниел Панов им завеща да помнят, че българската войска и православната вяра винаги са били опорните стълбове и заедно с просветата и културата са сред изключително здравите колони, съграждащи българската държавност.

На ритуала присъстваха представители на държавната и местната власт, близки и роднини на випускниците.

Благослов за здраве отслужи митрополит Григорий.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.