14 г. затвор по делото „Кукла на верига“

Пламен Митрев може да обжалва наказнието за отвличания и изнасилвания на 4 манекенки

Присъда от 14 години затвор получи бившият продуцент на някогашното тв предаване “Блясък” Пламен Митрев. Софийсдкият окръжен съд го призна за виновен за отвличания, изнасилвания и предоставяне на жени за развратни действия, извършени преди 20 години. Делото, станало известно под името “Кукла на верига” засега приключва само на първа инстанция.

Аферата е от далечната 1997 г., когато частната охранителна фирма “СОТ 161” сама разкри къщата в софийското село Градец, в която Митрев държеше момичетата в плен.

Според обвинителния акт той подмамил във вилата си манекенките за снимки на календар на френска модна агенция. Красавиците били пребивани и връзвани с вериги за метални легла, изнасилвани многократно от Митрев и хората му. Той ги заплашвал с киселина, да им инжектира наркотици, или да избие родителите им. При своите “кукли на вериги” водел и клиенти.

Митрев е осъден и да плати по 50 000 лв. обезщетение на вяска от жертвите си. Съучастникът му Пламен Чубриков е с условна присъда от 3 години. Делото най-вероятно ще продължи в Софийския апелативен съд.

Коментари

Задължително поле