14 г. затвор по делото „Кукла на верига“ Пламен Митрев може да обжалва наказнието за отвличания и изнасилвания на 4 манекенки

Пламен Митрев, продуцент на някогашното тв предаване „Блясък“. Снимка ТРУД

Присъда от 14 години затвор получи бившият продуцент на някогашното тв предаване “Блясък” Пламен Митрев. Софийсдкият окръжен съд го призна за виновен за отвличания, изнасилвания и предоставяне на жени за развратни действия, извършени преди 20 години. Делото, станало известно под името “Кукла на верига” засега приключва само на първа инстанция.

Аферата е от далечната 1997 г., когато частната охранителна фирма “СОТ 161” сама разкри къщата в софийското село Градец, в която Митрев държеше момичетата в плен.

Според обвинителния акт той подмамил във вилата си манекенките за снимки на календар на френска модна агенция. Красавиците били пребивани и връзвани с вериги за метални легла, изнасилвани многократно от Митрев и хората му. Той ги заплашвал с киселина, да им инжектира наркотици, или да избие родителите им. При своите “кукли на вериги” водел и клиенти.

Митрев е осъден и да плати по 50 000 лв. обезщетение на вяска от жертвите си. Съучастникът му Пламен Чубриков е с условна присъда от 3 години. Делото най-вероятно ще продължи в Софийския апелативен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Този мерзавец заслужава да му се случи същото, което е причинил. В затвора сигурно ще му „услужат“. Но защо е дишал въздух като невинен цели 20 г.? Въпрос с повишена трудност за разните там съвестни магистрати, дето се борят за т.нар. реформи в правосъдието. Състоянието му си личи отдалеч, всеки българин усеща колко справедливост има…грънци!

  2. Дори да няма смъртна присъда за този трябва да се направи изключение, както и за тези оставили го на свобода.Господи, ако те има чуй молитвата ми!

    1. Ако бе в САЩ щеше да получи екзекуция чрез инжекция,чрез електрически стол/с навлажнена гъба на темето като милостиня през последните десетилетия/ или доживотен затвор в една трета от щатите,но в ЕС къде ти,добре че е у нас да му дадат 14 години,че в някоя друга европейска я му дадат 10 години,я не,а и нямаше да има там и съкилийници,които да се занимават със самодейност,примерно поставяйки самодейната си пиеса „кой е жената тази вечер?“.

  3. Закона на улицата е наи справедлив , не се иска пари , иска се смелост ….. и за тези боклуци коиито са му бавели делата …..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.