14 млн. евро запорирани по разследване за злоупотреби с еврофондове

Паричен превод в евро, който граничи с 14 млн. евро, е бил блокиран след сигнала на вицепремиера Томислав Дончев за злоупотреби при усвояването на средства от европейски фондове. Това каза в Русе главният прокурор Сотир Цацаров. Първоначалната проверка, която започна на 14 септември, е прераснала в досъдебно производство. Тогава Софийската градска прокуратура я възложи на ДАНС.

“Със съдействието на ДАНС са извършени и действия по реда на Закона за мерките срещу изпиране на пари. Тези действия са довели и до запор на изключително крупна сума пари и блокиране на превод”, обясни вчера Цацаров и обяви, че по сигнала се работи изключително интензивно. Главният прокурор каза, че действията на ДАНС продължават и обхващат всички физически и юридически лица, независимо дали са търговци или сдружения с идеална цел, които фигурират в сигнала.

“В рамките на сигнала е извършен и съответен анализ. Подадена е оперативна информация от ДАНС. В резултат на тази информация СГС е упражнил правомощията си по Закона за мерките срещу изпиране на пари”, каза още Цацаров.

Коментари

Задължително поле