14 хиляди лева за онкоболни дариха хора с добри сърца от Гоце Делчев

14 000 лева бяха събрани на традиционната благотворителна вечер, която всяка година през ноември организира Сдружение “Хроника срещу рака”. Средствата ще бъдат използвани за финансова подкрепа на материално затруднени онкоболни жени от общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово, а така също и за организиране на профилактични прегледи. За шеста поредна година добри хора в региона се събират, обединени около благородната кауза.

С диплом на Сдружение “Хроника срещу рака” – "ДОБРОВОЛЕЦ НА ГОДИНАТА" беше отличена адвокат Мария Икономова, като отличието беше връчено от кмета на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

Продуктите за базара и търга осигуриха заведения, хотели, ресторанти, магазини, читалища, училища, детски градини, социални центрове, майстори кулинари и творци от региона.

Представители на бизнеса, активни обществени личности и традиционни дарители – всички те приятели на Сдружение «Хроника срещу рака», имаха възможност да изберат и да наддават за уникални торти, домашни баници, оригинални ястия, авторски бижута, козметика, арт изделия, отбрани питиета, рекламни тениски на гостуващата група, художествени произведения.

Сдружение „Хроника срещу рака“ и тази година ще изненада жителите на региона с календар за 2019 г. с художествени фотографии от най-красиви кътчета в родния край, с автор Кръстьо Шилев. Той отново дари фотосите и дизайна на календара, който е в стил органайзер. Разпространението му също е за набиране на дарения в подкрепа на онкоболните жени.

В тази община заболяването е доста разпространено, особено сред жените. Там броя на болните от рак е многократно по-висок ,отколкото в останалите общини от региона. Затова и сдружението всяка година организира различни мероприятия в подкрепа на онкоболните.

Коментари

Задължително поле