142-ата годишнина от боевете за Стара Загора ще бъде отбелязана с паметна вечер „Възхвала за Стара Загора”

На 31 юли 2019 г. се навършват 142 години от боевете за Стара Загора по време на Руско-турската война. На мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ се очакват хиляди граждани, за да отдадат почит на знайните и незнайни войни дали живота си в защита на града.

Паметната вечер „Възхвала за Стара Загора“, организирана от Общината, ще започне в 20:30 часа. Тя е част от честванията и на 140 години от възстановяването на Стара Загора, чиято кулминация ще бъде на празника на града – 5 октомври.

В тържествената церемония-спектакъл „Искри“ на 31 юли ще участва Представителен оркестър на въоръжените сили към националната гвардейска част. В тържествата ще се включи и военният оркестър на Втора механизирана бригада.

Спектакълът „Искри“ е вълнуващо и неповторимо съчетание от ефектна демонстрация на нестандартни строеви хватки, движения с и без оръжие и отдаване на почит към бойните знамена и героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България. След спектакъла тържествена заря ще озари небето над Стара Загора.

Коментари

Задължително поле