15 години затвор за тъст, застрелял бившия си зет в ломско село

Снимка: Архив

Окръжният съд в Монтана произнесе присъда от 15 години затвор за 64 годишен мъж, прострелял с незаконно оръжие при скандал бившия си зет в село недалеч от Лом, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Трагедията се е разиграла в село Крива бара в началото на юни 2017 г. Подсъдимият Асен Д. живеел в съседство с бившия си зет Симеон Б./37 г./ и между двамата често пламвали кавги заради раздялата на младите и спорове за децата. И двамата подавали сигнали за разправиите и в полицията имало образувани преписки и досъдебно производство за конфликтите между тях. На 3 юни двамата мъже се срещнали пред дома на по-възрастния, скарали се и се нахвърлили един срещу друг. Местен жител, който минавал с колата си наблизо, подал сигнал за инцидента. В това време обаче бившият тъст извадил пистолет и стрелял няколко пъти в Симеон. Улученият паднал, а стрелецът се обадил за помощ на спешния телефон 112. На мястото пристигнал и кварталният полицай, на когото тъстът предал пистолета. Простреляният мъж бил откаран в болницата в Лом, където медиците констатирали смъртта му от огнестрелни рани в дробовете и сърцето.

За убийството Асен Д. получи наказание от 15 години лишаване от свобода , а за незаконно притежаваното оръжие - още 5 години затвор. За двете престъпления съдът определи обща присъда от петнадесет години зад решетките. Наказанието може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Коментари

Задължително поле