15 месеца затвор за Мустафа, държал уиски без бандерол

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас (след постигнато споразумение в съдебно заседание) бе наложено ефективно наказание от 15 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Мустафа К. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че държал акцизни стоки без бандерол – 90 бутилки уиски (на обща стойност 1625 лева). Престъплението е осъществено на 10.07.2018 г. в град Бургас. То е квалифицирано по чл.234, ал.1 от НК.

Мустафа К. е признал вината си и за това, че държал платежни инструменти – подправени (неистински) държавни ценни нижа в големи количества – 76 броя неистински акцизни бандероли. Престъплението е осъществено на 10.07.2018 г. в град Бургас. То е квалифицирано по чл.244, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.243, ал.2, т.2, предл. 2 от НК.

По време на разследването е установено, че бутилките с уиски и неистинските акцизни бандероли са били укрити в тайник, разположен в задната част на автомобила на подсъдимия. Превозното средство е било спряно за проверка от полицейски служители в района на бензиностанция в град Бургас. Служителите открили тайника и укритите акцизни стоки без бандерол, както и неистинските бандероли.

Постановеното наказание е общо за двете престъпни деяния.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.

Коментари

Задължително поле