15 млн. паунда в джоба на Джошуа делят света от обединителен мач за титлите в свръхтежка категория

Антъни Джошуа е склонен да приеме решение, което разчиства пътя на Тайсън Фюри и Александър Усик да се изправят в обединителен двубой за всички пояси в свръхтежка категория, съобщи "Манчестър ивнинг нюз".

Британецът загуби три титли от Усик на Тотнъм Хотспър Стейдиъм през септември и бързо активира клауза за реванш. Това доведе до забавяне на евентуален обединителен двубой в тежка категория, като междувременно Фюри трябва да защитава пояса си на WBC срещу Дилиън Уайт.

Джошуа е готов да се оттегли от боя с Усик и в резултат на това той ще получи огромно възнаграждение от 15 милиона паунда и възможност да се изправи срещу победителя.

Тайсън Фюри също е настроен за двубой с Усик, ако Джошуа приеме офертата.  Усик и Фюри може да се срещнат на ринга по-късно тази година.

Джошуа прибра 10 милиона от септемврийския си двубой с Усик - също така взе 60% от телевизионните излъчвания, което общо доближи сумата, която  му се предлага и сега.

Малко вероятно е Джошуа да остане неактивен на ринга, преди да се изправи срещу победителя от обединяващия двубой и вместо това е вероятно да се изправи срещу друг опонент. Той би спечелил значителни приходи от такъв двубой.

Като цяло, дали да се откаже от реванша с Усик е решение, което има финансов смисъл за Джошуа и му дава време да се подготви напълно за двубой срещу евентуалния абсолютен шампион. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт