1500 литра „колекция“ от ракия с неплатен акциз откриха при митническа проверка в Троянския манастир

Снимка: Уикипедия

Митническите служители извършват рутинна проверка на търговски обекти на територията на Троянския манастир, в които се предлагат алкохолни продукти. Установено е, че предлаганата стока е с валиден акцизен бандерол. При последваща проверка на едно от избените помещения митническите инспектори се натъкнали на 1500 литра ракия в пластмасови бутилки и бидони без документи за платен акциз, както и 372 бутилки по 0,5 л. ракия без бандерол.

Според твърденията на управата на манастира ракията не е с търговска цел, а е предназначена за подаръци.

При друга проверка през януари митническа мобилна група открила 360 бутилки по 0,75 литра без бандерол, както и 400 литра наливна ракия без документи, съхранявани в Бачковския манастир. Монасите обяснили, че алкохолът е дарение от физически лица.

Агенция „Митници“ припомня, че съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове е забранено държането, пренасянето, превозването, предлагането и продажбата на бутилирани алкохолни напитки без бандерол, когато такъв е задължителен. Задължителен бандерол се изисква за всички бутилирани алкохолни напитки над 15 vol (алкохолни градуса). Държането от физически лица на наливен алкохол е разрешено само при условие, че същият е произведен в специализиран малък обект за дестилиране и е платен дължимият за него акциз. Физическите лица следва да разполагат с документ за платения акциз.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. гейове, нелегални алкохоли, луксозни G-class-и, дарения без отчет. Блажени да са вярващите!

  2. Много по-правилно би било, ако бяха казали , НЕ ЧЕ цитирам : “ ракията не е с търговска цел, а е предназначена за подаръци.“ , а “ ракията не е с търговска цел, а е предназначена за РУШВЕТ “ !!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.