17-годишна е „Девойка Кюстендилска пролет“

Новата носителка на титлата “Девойка Кюстендилска пролет” Снежанка Пенова (в средата) и нейните подгласнички.

Снежанка Пенова е ученичка в професионална гимназия “Йордан Захариев” в града

Получи 1500 лв. от Общината

Седемнадесетгодишната Снежанка Пенова е новата носителка на титлата “Девойка Кюстендилска пролет”. Красавицата е ученичка от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт “Йордан Захариев” в града. Наградата от 1500 лв., предоставени от Общината, бяха връчени на победителката лично от кмета Петър Паунов. Журито бе съставено от 28 предишни носителки на титлата.

Церемонията за избор на “Девойка Кюстендилска пролет” се проведе за 53-ти път. Водещи на програмата бяха актрисата и носителка на награда “БГ модна икона” Яна Маринова и музикантът Орлин Павлов. Кулминацията на вечерта беше изпълнението на рапъра и продуцент Криско, който преди дни пусна в интернет новото си парче AFTERMAN.

Подгласнички на Снежанка Пенова станаха Виктория Тишанска, която спечели и отличието “Момиче на публиката”, чрез есемес-гласуване, продължило и по време на конкурса, и Рафиела Николова. Те получиха по 850 лв. от Община Кюстендил.

Традицията по избирането “Девойка Кюстендилска пролет” в Кюстендил датира от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот. Изборът се проведе в три кръга - официални тоалети, танцово дефиле и единствения по рода си в България тур с народни носии. Участничките, които дефилираха тази година, бяха 14 на брой на възраст между 16 и 18 години.

Коментари

Задължително поле