17 месеца затвор за беглеца от полицията в Разград

Рецидивистът сключил споразумение с прокуратурата

Присъда от 17 месеца затвор получи 28-годишният Емил Великов, който избяга от сградата на областната полиция в Разград по време на разпит за кражба и теглене на пари от чужда карта. Присъдата е за бягството и е произнесена след сключено споразумение с Районната прокуратура в Разград, съобщиха от Апелативната във Варна.

Както „Труд“ съобщи, мъжът напуснал полицейската сграда на 14 януари към 14 часа, когато разпитващият излязъл от стаята и помолил колега да наглежда задържаният към този момент с постановление на прокуратурата за 72 часа. Емил, който е рецидивист, обаче излязъл от кабинета и спокойно си тръгнал от сградата на полицията.

В това време там е била насрочена пресконференция и вероятно е имало струпване на хора, което е улеснило измъкването му.

Беглецът беше задържан миналата седмица след 9 дни, в които се укривал в района на селото на майка си Острово. Полицаите успели да го подмамят да излезе от селото и го задържали на километър и половина от него.

Срещу беглеца, получил ефективно наказание за самоосвобождаването си, продължава да тече досъдебно за предишното му престъпление, за което бил разпитван преди да си тръгне от полицията. То е за проникване в чужд дом през 2018 г. Тогава той откраднал дамска чанта с портфейл с 200 лева. Взел и дебитна карта със записан ПИН-код. С 5 тегления успял да прибере общо 200 лева.

Коментари

Задължително поле