18 години затвор за мъж, удушил майката на трите си деца

Стоян удушил жена си в къщата и заровил тялото й до кучешката колиба в двора.

Втора инстанция потвърди наказанието на убиеца

18-годишна присъда на мъж, удушил жена си, потвърди Варненският апелативен съд, пред когото убиецът неуспешно обжалва наказанието си.

Стоян С. извършил зверството в първите часове на 1 април миналата година в къщата в с. Старо Оряхово, която обитавал с половинката си Стоянка и трите им малолетни деца. Родителите се ревнували взаимно и често вдигали скандали. Във фаталната нощ отново се скарали жестоко. Докато децата спели в съседната стая, мъжът пребил жена си и я удушил. След това заровил тялото й в двора на къщата и скрил нейни вещи.

На другия ден казал на майка й, че е избягала с друг. Роднините на жената обаче видели прясно разкопаната почва до кучешката колиба в двора. Усъмнили се, че Стоян ги лъже и подали сигнал в полицията. Убиецът избягал и се скрил в землянка край селото. Носел със себе си и бутилка киселина, за да се самоубие, но органите на реда го заловили. Пред разследващите Стоян направил пълни самопризнания.   

Присъдата на Варненския окръжен съд от 18 г. затвор обаче му се сторила прекомерно тежка и я обжалвал. На заседанието стана ясно, че приживе Стоянка е подавала жалби за домашно насилие, а в нощта на убийството децата са чували писъците й. Затова, въпреки че деянието не е квалифицирано като извършено по особено мъчителен начин, апелативните магистрати прецениха, че занижаването на наказанието би било несправедливо.
Решението подлежи на проверка пред Върховния касационен съд.   

  

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони