18-годишен повредил врата на ЦСМП в Търговище

Снимка: Архив

18-годишен е задържан заради повреждане на входната врата на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Търговище и хулиганство. Към 3 часа в петък, момчето блъскало вратата, държало се агресивно и арогантно, докато дежурните обработвали раните на негов приятел. Той пък се наранил, трошейки стъкло и огледало на паркирана кола на ул. „Раковски”. Виждайки, че от ръката му шурти кръв, двамата му приятели, с които преди се черпили из заведенията, звъннали за линейка.

Така триото се озовало в ЦСМП. Двамата останали отвън, а дежурните превързвали раните на 23-годишния.

В това време 18-годишният почнал да блъска по вратата, да иска да влезе и да провери какво става. Пуснали го, но не му било интересно и излязъл отново навън. В един момент нощната смяната в центъра чула трясък. Докато разберат какво става групата се качила на такси и изчезнала. Тогава бил подаден сигнала на тел. 112, а полицаите открили таксиметровия автомобил и издирили момчетата.

По данни на полицията са повредени пантите на вратата и устройството за автоматично затваряне. Стъклата не били чупени, уточняват от Районното управление.

Коментари

Задължително поле