Общинските съветници в "Родопи" вече гласуват електронно

Общинските съветници в "Родопи" гласуват вече електронно, след като местният парламент бе оборудван с таблети. Всеки един от старейшините е снабден с устройство, през което може да чете материалите за предстоящите заседания и да осъществява своя вот.

По този начин се спестяват средства от разходи за пощенски услуги, хартия и не се губи излишно време. Досега за всяка сесия се разпечатваха 30 комплекта документи с по стотици страници, но това вече не е необходимо. В заседателната зала на "Родопи" е разположен голям монитор, на който се изписват имената на всички съветници, тяхната политическа принадлежност и начина, по който са гласували всяко предложение.

"Общинските съветници много бързо свикнаха с новата система, която улеснява работата им", заяви председателят на ОбС-Родопи Запрян Янков. Той уточни, че програмата може да бъде надграждана. Новата система на гласуване обаче не позволява един общински съветник да гласува от името на свой колега, каквото порочна практика имаше доскоро в ОбС-Родопи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони