Ремонтират автомагистрала “Черно море”

Премиерът Борисов: Перспективата пред Западните Балкани ще позволи младите да останат в региона

Камери в кафенетата също заснели предаването на подкупа

Заседанието на КСНС при Румен Радев през обектива на “Труд”

Говорител на ЕК: Срещата в София е много важна за бъдещето на Балканите

Колежки на ранената полицайка: Не се страхуваме!

Концесионерът “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“: Очакват се над 5 млн. пътници на морските летища за 2018

“Левски” осъди остро инцидента с полицайката

Министър Петкова: Централите, които работят на въглища, ще трябва да кандидатстват за дерогация

МВР и ММС обсъдиха предприемането на общи мерки срещу вандализма по време на футболни мачове

Германия е готова да приеме още 10 хил. бежанци от Северна Африка и Близкия Изток

Отмениха 13-годишна присъда за мъж, нарязал жена с резачка

Нов магазин на NET1 отвoри врати в Младост 3 Петър Ризов-управител на NET1: „Искаме да сме приятели и партньори – задълго!“

Училища, детски градини и граждани в надпревара за най-красиво дворно пространство

Повторен оглед в общината в „Младост“, кабинетът на Иванчева не е запечатан (СНИМКИ)

2 г. и 8 месеца затвор за габровец, изтеглил пенсията на баба от картата и

Снимка: Архив

След внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово, 42 – годишен мъж е осъден на  две години и осем месеца лишаване от свобода при строг режим за ползване на чужда дебитна карта. Наложено му е и наказание глоба в размер на 500 лв.
Съдът е разгледал делото по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се е признал за виновен и е приел за верни фактите изложени в обвинителния акт.
Георги С. е наказан за това, че за времето 30 сепетмври до 7 октомври 2016 г., в Габрово от различни банкомати източил общо 484,40 лв. от чужда карта.
През септември 2016 г. обвиняемият се срещнал с пострадалата в пункт за вторични суровини. Жената искала да предаде стари пружини за отпадък и търсела човек да ги изнесе. Георги С. се съгласил и взел стари отпадъчни железа. Жената имала и други ненужни вещи, които й пречели, затова  след няколко дни отново се срещнали в дома й, за да изнесе и другите непотребни вещи.
Няколко дни по-късно, в района на Кооперативен пазар-Габрово, обвиняемият бил заедно с непълнолетното си дете и случайно срещнал възрастната жена. Предложил помощта си, като отнесе пазарската й чанта до дома й. Жената ги поканила и докато ги почерпила, детето взело дебитната карта и ПИН-кода.  След като напуснали жилищната сграда, детето показало на обвиняемия плика. Последният видял дебитната карта и ПИН-кода, проверил наличността на най-близкото АТМ-устройство и  установил, че по сметката няма наличност. Няколко дни по-късно, отново в картата нямало пари. На 07.10.2016 г. по сметката на жената постъпила пенсията на жената – 487 лв. Обвиняемият веднага изтеглил 400 лв, а малко по-късно отишъл в супермаркет, напазарувал хранителни продукти, като платил сметката в размер на 84,40 лв. с дебитната карта на пострадалата.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.