2 млн. лева от данък за хазарта се инвестират в борба с агресията Варна е домакин на Конгреса на европейските студенти демократи

2 млн.лева от данъка за хазарта в България ще се инвестират  в мерки за борба с агресията по програмата за младежки дейности. Това обяви зам.-министърът на младежта и спорта  Ваня Колева. Тя беше на официалното откриване  на Конгреса на EDS (Европейските студенти демократи) във Варна, в който участват над 100 младежи от близо 30 държави и  продължава 5 дни.
„По процедурата за кандидатстване през 2017 г. по Националната програма за младежки дейности  са подадени 64 проекта от цялата страна”, посочи Ваня Колева.
Вече са изградени 36 младежки информационни консултантски центрове и се дава възможност в среда без административни тежести неправителствени организации и младежки неформални групи да реализират своите проекти. „Вече се изпълняват 49 проекта. Целта е младите хора да бъдат активни и да променят своето бъдеще”, посочи зам.-министърът.
Тя поздрави Варна за спечелената титла Европейска младежка столица през 2017 г. и анонсира, че именно тук министерството предвижда да бъде отбелязан 12 август – Международният ден на младежта. „Съвместно с община Варна ще организираме поредица от инициативи, включително и хепънинг, като ще обявим и осемте младежки посланици на България – успешни млади хора, спортисти и изпълнители с големи постижения. Мотото ще бъде „България обича младите“, каза още  Ваня Колева. По време на българското председателство на ЕС догодина Министерството на младежта и спорта ще организира младежка европейска конференция с участие на над 250 младежи от всички 28 страни-членки. Те ще изработят конкретни препоръки и предложения към ЕК.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.