Свлачище от скална маса блокира пътя Кричим-Девин

Борис Джонсън е получил кислород, но не е бил интубиран

15-годишна опита да се самоубие, лекари спасиха живота й

Пожар избухна в апартамент в Русе

Ню Йорк може да използва паркове си за погребения на жертвите на COVID-19 като крайна мярка

Полицейска акция се провежда в махала в Благоевград

Ухан отменя и последните ограничения свързани с коронавируса

Шофьор на самосвал пострада тежко от токов удар

Турция лекува пациенти с Covid-19 с преливане на кръвна плазма от оздравели от вируса

Индия ще разреши износа на определено количество хидроксихлорохин

Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

2 млн. лева от данък за хазарта се инвестират в борба с агресията Варна е домакин на Конгреса на европейските студенти демократи

2 млн.лева от данъка за хазарта в България ще се инвестират  в мерки за борба с агресията по програмата за младежки дейности. Това обяви зам.-министърът на младежта и спорта  Ваня Колева. Тя беше на официалното откриване  на Конгреса на EDS (Европейските студенти демократи) във Варна, в който участват над 100 младежи от близо 30 държави и  продължава 5 дни.
„По процедурата за кандидатстване през 2017 г. по Националната програма за младежки дейности  са подадени 64 проекта от цялата страна”, посочи Ваня Колева.
Вече са изградени 36 младежки информационни консултантски центрове и се дава възможност в среда без административни тежести неправителствени организации и младежки неформални групи да реализират своите проекти. „Вече се изпълняват 49 проекта. Целта е младите хора да бъдат активни и да променят своето бъдеще”, посочи зам.-министърът.
Тя поздрави Варна за спечелената титла Европейска младежка столица през 2017 г. и анонсира, че именно тук министерството предвижда да бъде отбелязан 12 август – Международният ден на младежта. „Съвместно с община Варна ще организираме поредица от инициативи, включително и хепънинг, като ще обявим и осемте младежки посланици на България – успешни млади хора, спортисти и изпълнители с големи постижения. Мотото ще бъде „България обича младите“, каза още  Ваня Колева. По време на българското председателство на ЕС догодина Министерството на младежта и спорта ще организира младежка европейска конференция с участие на над 250 младежи от всички 28 страни-членки. Те ще изработят конкретни препоръки и предложения към ЕК.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ahaaaaa.. sport , borba s agresiqta.. zna4i sme zakupili novi buhalki za borba s agresiqta..

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.