На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

20 години затвор за поръчител на двойно убийство Делото е под специален надзор на Апелативна прокуратура – Велико Търново

Наказание от 20 години лишаване от свобода ще изтърпи поръчител на двойно убийство и унищожаване на чуждо имущество, предаден на съд от Окръжна прокуратура –Габрово. Делото е под специален надзор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Съдът призна В.И. за виновен в това, че като подбудител и помагач, в съучастие с Л.П. от София (извършител), склонил последния да умъртви мъж и жена от с. Богданчовци, общ. Габрово и същият го извършил чрез използване на огнестрелно оръжие . Признат е за виновен и в това, че като подбудител и помагач на Л.П. (извършител), склонил последния да унищожи чужд недвижим имот – къщата, обитавана от съседите му и намиращите се в нея вещи, всичко на стойност 35 983,80 лева.
Освен наказание 20 години лишаване от свобода, В.И е осъден да заплати на наследниците на починалите, конституирани като граждански ищци и частни обвинители в процеса, обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на общо 800 000 лева.

Двете престъпления са извършени през лятото на 2017 г., като за осъществяването им на Л.П. е обещана и заплатена равностойността на сумата от 25 000 евро. По отношение на обвинения като извършител на убийството – Л.П. наказателното производство е прекратено, поради смъртта му, настъпила в хода на процеса.
Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.